Hier onder een paar lekkere voorbeelden van toppings
Boter crème
Ingrediënten voor 12 cupcakes
250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter
2 eetlepels heet water
1 theelepel vanille extract
Methode
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. De textuur en de kleur veranderen. Voeg als laatste het water en de vanille extract toe.
Je kan deze boter crème kleuren met een levensmiddelen kleurstof. Voeg enkele druppels toe tot de gewenste kleur is bereikt. Voor wittere boter crème gebruik je witte kleurstof.
Monchou topping
Ingrediënten voor 12 cupcakes
100 gram boter
200 gram monchou
120 ml stijf geklopte slagroom
250 gram poedersuiker
2 theelepels vanille extract
2 theelepels hazelnoot extract
175 gram witte chocolade chips/ of in stukjes gehakte witte chocolade
Methode
Laat de witte chocolade smelten in de magnetron of in een pannetje op middelhoog vuur. In een andere kom meng je de poedersuiker, de zachte boter en monchou. Voeg dan de gesmolten chocola§de bij het botermengsel.
Mix het beslag en voeg de geklopte slagroom, vanille en hazelnoot extract toe. Voeg naar wens meer slagroom toe om het beslag steviger te maken. Laat het geheel 10 minuten opstijven in de koelkast. Smeer met een mes de frosting op je cake.
Methode
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. De textuur en de kleur veranderen. Voeg als laatste het water, de vanille extract en kaneel poeder toe.
Champagne topping
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract
5 eetlepels champagne op kamer temperatuur/ non alcoholische bubbeltjes drank
Methode
Klop de zachte boter flink smeuïg en luchtig. Voeg beetje bij beetje de podersuiker toe en mix steeds met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtig geheel. Voeg nu de champagne en tot slot de vanille toe. Mix alles nog eens goed door met de mixer.
Je kunt de topping kleuren en versieren zoals je wilt.
chocolade botercreme
om chocolade botercreme te maken gebruik je de 1:1 verhouding
1 deel boter en 1 deel poedersuiker
dit kan zijn 125 gram roomboter en 125 gram poedersuiker
of 250 gram roomboter en 250 gram poedersuiker enz.
voor het chocoladesmaakje kan je 1 a 2 theelepels kakao gebruiken afhankelijk van de smaak/kleur die je wilt
bij onderstaande foto heb ik maar 1 theelepel gebruikt
deze topping is stevig, fris en luchtig. op smaak te maken met een schepje mokka, chocolade of vers fruit
merengue topping
2 eiwitten (M)
5 ml citroen essence
100 gram fijne suiker
Maak de kom en de garden schoon en vetvrij. Breng in een ruime pan een laagje water aan de kook.
Klop de eiwitten in de kom tot een wit schuim dat al een beetje stevig wordt. Zet de kom op de pan met kokend water. Voeg het Citroenrasp al kloppend toe. Voeg al kloppend beetje voor beetje de suiker toe, tot het schuim mooi gaat glanzen en de pieken stijf zijn.
Schep het schuim in een spuitzak met stervormig mondje.
als variatie kan je ook nog de cupcakes met de topping 5 minuten in de oven zetten op 185 graden of tot de merengue begint te kleuren!
bastogne botercreme
* 1 pak bastogne
* 100 gr. margarine
* 100 gr. roomboter
* 200 gr. poedersuiker
zorg dat de boter op kamertemperatuur is,
en maak met een keukenmachine of vijzel
de bastognekoeken zo fijn mogelijk.
mix alles zo'n minuut of 8 door elkaar, als het te stevig wordt dan kan
je altijd nog wat boter toevoegen om het wat zachter te maken zodat het makkelijker door de spuitzak gaat.